Go Back
+ servings
tomaat met spinazie en ei
Voeg toe aan verzameling

Tomaat met spinazie en ei

Een variatie op het thema tomaat, spinazie en ei. Je vult de tomaat met spinazie, een heel ei en een heerlijk krokant kruiden dakje.
Voorbereiden - 10 min
koken - 15 min
Totaal - 25 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht
Uit recept: 2 stuks

Koolhydraten

3,1 gram koolhydraten per stuk
Ingrediënten
Bereiden
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaaltje klaar.
  • Snijd een plak van de bovenkant van de vleestomaten en hol de tomaten uit met een meloenboor. Zet de uitgeholde tomaten in het ovenschaaltje.
  • Ontdooi de spinazie in de magnetron. Snijd de bosui in ringetjes. Voeg de bosui met wat peper en zout toe aan de spinazie. Verdeel de spinazie over de 2 uitgeholde tomaten.
  • Breek in elke tomaat nu een ei, probeer de dooier heel te houden! Eventueel gemorst eiwit wegvegen.
  • Hak de verse kruiden en meng met amandelmeel, 1 el geraspte kaas en gemalen peper. Verdeel het mengsel over de tomaten. Dek af met de rest van de geraspte kaas.
  • Bak de gevulde tomaten 15-20 minuten in de oven. Controleer na 12 minuten of het ei al begint te stollen Nee? Dan nog wat langer.
Serveren
  • Giet er desgewenst een scheutje olijfolie over en serveer onmiddellijk, lekker met een salade en/of een stukje vis. Serveer één tomaat per persoon als voorgerecht of lunch, twee tomaten per persoon als hoofdgerecht. (3,1 gram koolhydraten per stuk)

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 3.1g