Terug
+ servings
spinazie geitenkaas omelet
Voeg toe aan verzameling

Spinazie geitenkaas omelet

Zo'n spinazie geitenkaas omelet is een heerlijk gezonde voedzame lunch waarmee je weer een paar uur verder kan.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 7 min
Totaal - 12 min
Gang: Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: eiergerecht

Voedingswaarden

1,5 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 1.5 g

Uit recept

1 portie

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de champignon in plakjes, de spinazie grof en de geitenkaas in plakjes.
  • Bak de plakjes champignons in een koekenpan met olijfolie.
  • Klop de eieren los met peterselie. Verdeel het eimengsel over de champignons in de pan. Laat het ei stollen. Leg de spinazie en de plakjes geitenkaas erop. Laat met een deksel op de pan de spinazie slinken en de kaas smelten. De spinazie mag een nog best een béétje rauw zijn.
  • Schuif de omelet op een bord en maal er nog wat zout en peper over. Eet ze!
Variatie
  • Snijd de spinazie en peterselie heel fijn, meng door het ei en bak er dunne wraps van. Oprollen met een kruidenkaas en zalm bijvoorbeeld. In plakjes snijden en je hebt een heerlijk koolhydraatarm tussendoortje.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina