Terug
+ servings
andijvie stamppot met kerriejus
Voeg toe aan verzameling

Andijvie stamppot met kerriejus

Een ouderwetse andijvie stamppot met kerriejus, maar dan koolhydraatarm. I.p.v. aardappelen neem je bloemkool, *nomnom* met worst of gehaktbal.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 15 min
Totaal - 25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: stamppot

Voedingswaarden

4,2 gram koolhydraten per portie excl. worst of gehaktbal

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Puree

Kerriejus

Bereiden

  • Kook roosjes bloemkool gaar in 10-15 minuten. Snijd en was de andijvie en doe in een vergiet. Giet de bloemkool af over de rauwe andijvie. Wat mij betreft krijgt de andijvie op deze manier precies de juiste bite en de andijvie is ook al een beetje verwarmd.
Kerriejus
  • Snipper de ui en fruit met kerriepoeder ongeveer 5 minuten in een steelpannetje. Voeg een scheutje sojasaus en 3-5 eetlepels water toe. Zet het vuur laag en laat inkoken tot gewenste dikte. Of gebruik een piepklein beetje bindmiddel: arrowroot of johannesbroodpitmeel.
Puree maken
  • Stoom de bloemkool droog op laag vuur. Voeg roomkaas, geraspte kaas en boter toe en stamp tot puree. Proef en breng op smaak met nootmuskaat. Schep de (goed!) uitgelekte andijvie erdoor en laat doorwarmen. Proef en breng op smaak met peper en zout
  • Schep de andijviestamppot op borden en maak een ouderwets kuiltje voor de kerriejus.
  • Serveer met worst of een gehaktballetje.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina