Go Back
+ servings
gegrilde paksoi
Voeg toe aan verzameling

Gegrilde paksoi met sesamzaad

Donders lekker deze gegrilde paksoi. Door die fantastische oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol!
Voorbereiden - 3 min
koken - 10 min
Totaal - 13 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: grillen, roosteren & bbq, groente
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

4,2 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Saus
Bereiden
  • Snijd de stronk paksoi in vieren en was ze onder stromend water, maak droog. Grill de stronken tussen een tafelgrill of in een grillpan. Ongeveer 10 minuten.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje.
Saus
  • Snipper de ui en fruit in een steelpannetje met dikke bodem. Rasp gember en knoflook erboven en voeg sesamolie, sojasaus en citroensap toe. proef en breng op smaak met een drupje zoetstof.
  • Serveer per twee ¼ stronken op een bord, giet het sausje erover en bestrooi tot slot met het geroosterde sesamzaad.
  • Lekker met bijvoorbeeld dit oosters vispakketje, een lekker mals tonijnspiesje of deze saté in een glaasje!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 4.2g