Terug
+ servings
knoflook garnalen met groente
Voeg toe aan verzameling

Knoflook garnalen met groente

Deze knoflook garnalen met groente smaakt bijzonder intens, de gerookte knoflook samen met een snuif gerookt paprikapoeder zorgen voor een pittige rooksmaak.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 10 min
Totaal - 15 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht

Voedingswaarden

3,35 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 3.35 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Dressing

Serveren

Bereiden

  • Bak de garnalen 2 minuten in wat olie, knijp de knoflook erboven uit en roer om. Laat zachtjes garen.
  • Snijd tomaat en courgette in stukjes en voeg samen met een handje tuinbootjes en gerookt paprikapoeder aan de garnalen toe. Laat het 5 minuten op laag vuur stoven.
Dressing
  • Klop ondertussen een dressing van van zure room, sambal en ketchup. Proef en breng op smaak met citroensap.
  • Schep de knoflookgarnalen met groente om en proef of er nog zout bij moet.
Serveren
  • Leg de rucola met dressing op een bordje. Serveer de gerookte knoflook garnalen met groente er bij in een kommetje met een schijfje citroen.
  • Bah wat vies lekker, niets meer aan doen. Aan tafel en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina