Terug
+ servings
zeekraal met venkel salade
Voeg toe aan verzameling

Zeekraal met venkel salade

De pittige zeekraal met venkel salade is grandioos lekker als lunchsalade of met de sappige viskoekjes als compleet hoofdgerecht!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 2 min
Totaal - 12 min
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: groente, maaltijdsalade

Voedingswaarden

2,5 gram koolhydraten per portie (bijgerecht)
3,75 gram koolhydraten per portie (lunchportie)
koolhydraten 2.5 g

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Dressing

Serveren

Bereiden

  • Verwijder de harde en bruine stukjes van de zeekraal en kook de zeekraal 2 minuten. Spoel gelijk koud af onder stromend water om het kookproces te stoppen.
  • Snijd de uitsteeksels van de venkel en schaaf de knol heel dun met een mandoline of brede dunschiller. Oh die geur! Meng venkel en zeekraal.
Dressing
  • Klop mosterd, olijfolie en citroensap tot een lobbige dressing. Proef en breng op smaak met peper uit de molen.
Serveren
  • Leg op elk bord 2 Romaine blaadjes sla en vul die met de zeekraal venkel salade. Druppel de dressing erover.
Portiegrootte
  • Als lunch eet je 3 gevulde blaadjes, dat is meer dan voldoende (3,75 gram koolhydraten). Als je het als bijgerecht wilt, neem er dan 2 (2,5 gram koolhydraten) met een stel viskoekjes erbij. Zo is het een volledige hoofdmaaltijd. Echt een aanrader!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina