Terug
+ servings
zoetzure komkommer
Voeg toe aan verzameling

Zoetzure komkommer, koolhydraatarm en suikervrij

Het bijzondere aan onze zoetzure komkommer is de steranijs die ik erin doe. Dat geeft net een heerlijk zachte smaak aan het zuur mee. Fantastisch!
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 10 min
koken - 1 min
Koelen - 1 uur
Totaal - 1 uur 11 min
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Oosters
Trefwoord: groente, inmaak

Voedingswaarden

5 gram koolhydraten per 500 ml (hele pot)
koolhydraten 5 g

Uit recept

500 ml

Ingrediënten

Bereiden

  • Breng de azijn met water, Steviala, 2 kleuren peperkorrels, steranijs, het laurierblad en de ringetjes rode peper aan de kook. Laat 1 minuut zachtjes koken. Laat afkoelen.
  • Snijd de snackkomkommertjes in de lengte in kwarten. Haal van de ¼ rode ui alle rokken los. (euhm, ja zo heet dat nu eenmaal...)
  • Neem een schone weckpot van ongeveer 750 ml. (Steriliseren met kokend water)
  • Stop alle stukken komkommer en ui in de pot en giet de afgekoelde zoetzure vloeistof er op zodat alles helemaal onder staat. Ook de steranijs, laurierblad, peperkorrels en rode peperstukjes gaan in de pot.
  • Sluit de pot en zet vervolgens minstens een uur in de koelkast.
Bewaren
  • De pot zoetzure komkommer kun je, als je schoon werkt, een paar weken gekoeld bewaren. Wel steeds schoon bestek gebruiken als je er iets uit haalt. Je zou de basis als de pot snel leeg is wellicht zelfs nog een keer kunnen gebruiken!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina