Terug
+ servings
koolhydraatarme amandel eierkoeken
Voeg toe aan verzameling

Amandel eierkoeken

De eierkoek is een heerlijke traktatie die al heel lang meegaat. Nu is er een koolhydraatarme variant in de vorm van onze overheerlijke amandel eierkoek. Niet te versmaden!
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 10 min
koken - 10 min
Afkoelen - 15 min
Totaal - 35 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep

Voedingswaarden

1,5 gram koolhydraten per stuk
koolhydraten 1.5 g

Uit recept

4 stuks

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een bakvorm in. Wij hebben deze Yorkshire puddingvorm met 4 ondiepe gaten van ongeveer 10 cm doorsnede. Of gebruik 4 eenpersoons vormpjes met uitneembare bodem bijvoorbeeld.
  • Meng alle ingrediënten in een beslagkom. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de amandel eierkoeken 10 minuten of tot ze ze goudgeel kleuren. Blijf er bij, want de eierkoeken kunnen snel verbranden.
  • Laat de eierkoeken 15 minuten afkoelen. Verheug je op de eerste hap!
Bewaren
  • Stop de Amandel eierkoeken na het afkoelen in een plastic zakje, dan blijven ze lekker zacht en smeuïg. Of vries ze in, dat gaat ook uitstekend.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina