Terug
+ servings
venkelsalade met passie!
Voeg toe aan verzameling

Venkelsalade met passie!

In deze venkelsalade met passie vormen het (licht)bittere van de venkel en het aromatische zoet van de passievrucht een onweerstaanbare combinatie.
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 15 min
Totaal - 15 min
Gang: Lunch, Salade, Voorgerecht
Keuken: Oosters, Overig
Trefwoord: groente, maaltijdsalade

Voedingswaarden

6,5 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 6.5 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Passiedressing

Salade

Bereiden

Dressing
  • Snijd voor de passiedressing de passievruchten in doormidden en schep de inhoud in een schaaltje. Meng samen met een kneepje limoensap, geraspte gember, olijfolie, Sweet Bee en de sojasaus tot een mooie egale dressing.
  • Rooster de pompoenpitten in een droge pan tot ze lichtjes verkleuren. Laat afkoelen.
Salade
  • Snijd voor de salade de harde onderkant en de vingers van de rauwe venkelknol. Schaaf de knol in zo dun mogelijke plakjes, wij gebruikten een brede dunschiller, ideaal voor de klus! Hak de kruiden.
  • Snijd de rode peper in ringetjes en meng met de geschaafde venkel, sinaasappelrasp en de gehakte kruiden in een saladeschaal.
  • Serveer de venkelsalade in diepe borden met pompoenpitten en een paar kalamata olijven. Schep de sublieme passiedressing in kleine schaaltjes en serveer deze apart bij de salade. Kijk, daar heb je een prachtige en heerlijke salade!
Portiegrootte
  • 2 lunchporties = 6,5 gram koolhydraten per persoon. Als bij- of voorgerecht serveer je uiteraard halve porties.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina