Terug
+ servings
ingrediënten salty karamelnootjes
Voeg toe aan verzameling

Salty karamelnootjes

Wij gebruiken voor de salty karamelnootjes Steviala Ery Bronze, die hard ook weer uit. Daardoor komt er een lekker crunchy laagje om je nootjes. Met uitsluitend vloeibare zoetstof krijg je géén knisperlaagje maar alleen een zoete vetlaag om je nootjes...
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 5 min
Totaal - 10 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep

Voedingswaarden

1x recept = ongeveer 100 g
calorieën: 510.1kcal
koolhydraten 3.4 g
eiwit 9.8 g
vet 50.1 g
vezels 4.3 g

Uit recept

1 x hele recept (100 g)

Equipment

  • bakpapier

Ingrediënten

Bereiden

  • Smelt de roomboter op laag vuur met de zoetstof. Laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen om op te lossen, terwijl je af en toe over de bodem roert.
  • Hak ondertussen de noten en roer ze door de hete karamelsaus. Stort de warme massa tussen een vel dubbelgevouwen bakpapier. Wrijf de massa plat en maal er wat zout over. Laat helemaal uitharden en breek in stukjes. Doe over in een luchtdicht potje, minstens drie weken houdbaar.
  • Heerlijk op deze tropische chocolade mousse! Maar gebruik het op de bodem van elk dessert in een glas of bijvoorbeeld over de yoghurt!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina