Terug
+ servings
koolhydraatarme ijskoffie
Voeg toe aan verzameling

Verfrissende koolhydraatarme ijskoffie

Vooral bij warm weer is deze verfrissende ijskoffie met romige amandelmelk geweldig als dessert of gewoon tussendoor en 100% koolhydraatproof, om lekker lang van te genieten.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 1 min
Vriezen - 2 uur
Totaal - 2 uur 6 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, ijs

Voedingswaarden

0,2 gram koolhydraten per glas van 250 ml
koolhydraten 0.2 g

Uit recept

500 ml

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  • Zet 300 ml heel sterke koffie.
  • Verwarm de amandelmelk lichtjes en klop het even op zodat het lekker gaat schuimen. Meng met de koffie. Proef en voeg eventueel wat zoetstof naar smaak toe. Laat afkoelen.
Met een ijsmachine
  • Draai er sorbetijs van volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.
Met de hand
  • Vries de vloeistof in een breed vorstbestendig bakje 2 uur in de vriezer of tot de helft van de koffie is bevroren. Roer elk uur door met een vork. Maak er met de staafmixer (of vork) een mooie egale koffie-slush van.
Serveren
  • Schep de verfrissende ijskoffie over in een glas en steek er een rietje in.
  • Neem iedere keer een slokje van de smeltende ijskoffie. Zet er gerust een extra glas water naast want koffie onttrekt vocht uit je lichaam. Proost!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina