Go Back
+ servings
veldsla met paling en komkommer
Voeg toe aan verzameling

Veldsla met paling en komkommer

Paling en komkommer combineert geweldig: smeuïg, vet en zacht met die lichte, frisse knapperige komkommer en dat dan samen met de twee sauzen. Hmm, werkelijk superbe!
Voorbereiden - 10 min
Paling op temperatuur komen - 30 min
Totaal - 30 min
Gang: Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: vis
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

2,4 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Komkommerdressing
Slagroomsaus
Serveren
Bereiden
  • Haal de paling 30 minuten voor gebruik uit de koelkast, snijd de paling in stukken. Maak ondertussen op je gemak de salade.
  • Schaaf 6 lange dunne plakken (met randje schil) van de komkommer, houd ze apart. Schil de rest van de komkommer en verwijder het zaad. Snijd de overgebleven komkommer in blokjes.
Komkommerdressing
  • Houd twee takjes dille achter voorde garnering. Klop olijfolie met citroensap, gehakte dille en zoetstof tot een dressing en roer dit door de blokjes komkommer.
Slagroomsaus
  • Mix de slagroom stijf en meng met de roomkaas en geitenkaas tot een romige mousse. Proef en breng op smaak met peper en zout. (Je gaat hiervan overhouden)
Serveren
  • Leg op elk bordje een handje gewassen veldsla met de blokjes komkommer. Leg de plakken komkommer gedraaid op de salade, zie foto's. Schik de stukken paling op de salade en schep er een flinke eetlepel slagroomsaus op, garneer met dille.
  • Aan tafel en genieten!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 2.4g