Terug
+ servings
jarsalade laagjes salade in een pot
Voeg toe aan verzameling

Jarsalade opbouwen (salade in een pot)

Ideale manier om een salade mee te nemen naar het werk of naar school. De kunst is om de juiste ingrediënt volgorde aan te houden. We helpen je daarbij!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
Totaal - 5 min
Gang: Lunch, Salade
Keuken: Overig
Trefwoord: meeneem maaltijd

Voedingswaarden

Uit recept

1 pot

Equipment

  • Goed afsluitbare ruime pot

Ingrediënten

Ingrediënten naar keuze

    Bereiden

    • Begin altijd met een laagje dressing onderin de pot. Kies een dressing die past bij de ingrediënten. Denk ook eens aan pesto of tapenade met een scheut extra olijfolie.
    • Vervolgens komen de zware en natte groenten. Restjes gegaarde groente zoals roosjes bloemkool of broccoli, sperzieboontjes, peultjes, courgette of asperges bijvoorbeeld. Hele cherrytomaatjes zijn ook prima.
    • Daar bovenop komen de stukjes rauwe harde groentes zoals paprika, bleekselderij, uitje, wortel, komkommer, rauwe courgetti, radijs.
    • De volgende laag mag een laagje eiwitrijke vulling zijn. Denk aan kleine blokjes (geiten)kaas, stukjes feta of mozzarella, plakjes gekookt ei, stukjes omelet, tonijn uit blik, garnalen. Let wel op de houdbaarheid!
    • Dan komen de kwetsbaardere slasoorten zoals spinazie, gemengde sla, rucola, ijsbergsla, romaine sla, eikenbladsla, veldsla, kropsla...  je mag de sla best een klein beetje proppen.
    • Ten slotte de topping, niet alleen voor een lekkere 'crunch' maar ook voor extra voedingswaarde. Een eetlepel (geroosterde) zaden, pitten of noten. Of verkruimel er simpel een lijnzaadracker over. Of een handje kiemen zoals taugé en alfalfa.
    • Nu kan de saladepot dicht en vergeet je bestek niet mee te nemen.
    • Vlak voordat je gaat eten een paar keer schudden, zodat de dressing mengt. Ziedaar een heerlijk verse jarsalade, met uitsluitend gezonde dingen die jij lekker vindt! Je collega's zullen jaloers zijn...

    © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

    Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina