Terug
+ servings
geroosterde paprika salade
Voeg toe aan verzameling

Geroosterde paprika salade

Onvergelijkbaar lekkere geroosterde paprika salade is met stip het meest gegeten gerecht bij ons thuis. Heerlijk is die typische diepe zoete paprika smaak!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 20 min
Wachten en marineren - 1 uur 15 min
Totaal - 1 uur 40 min
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: grillen, roosteren & bbq, groente

Voedingswaarden

4,2 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 4.2 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

  • 2 paprika 6,8 khd alle kleuren kunnen (300 gram)

Dressing

Serveren

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 195 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel. Was de paprika's en rooster ze in z'n geheel 20 minuten op de bakplaat. Doe ze direct uit de oven in een schaal en span er huishoudfolie over. Door de stoom rimpelen de paprika's en kan je straks het vel er zo aftrekken. Laat ze minstens 15 minuten in de schaal staan. Bewaar het vocht. Ontvel de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Klop voor de dressing 1 el paprikakookvocht met de olijfolie en balsamico azijn lobbig. Breng de dressing op smaak met tijm, peper en eventueel een snufje zout. Schep de schoongemaakte paprika door de dressing en laat de salade 1 uur afgedekt staan op kamertemperatuur. Op deze manier kunnen de smaken zich optimaal ontwikkelen.
Serveren
  • Voeg vlak voor het serveren ringetjes buisui toe en verkruimel de geitenkaas over de geroosterde paprika salade. Schep de salade om.
  • Ogen dicht, proef & geniet! Al die liefde & aandacht in 1 zo’n salade… heerlijk! Wij aten de geroosterde paprika salade bij Portobello met spinazie en zalm.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina