Go Back
+ servings
romige rabarber vla
Voeg toe aan verzameling

Romige rabarber vla

Deze romige rabarber vla is gekookte rabarber waar je op het laatst eidooiers en aardbeien of zoetstof aan toevoegt. Fluweelzacht en tongstrelend lekker.
Voorbereiden - 5 min
koken - 15 min
Totaal - 20 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer

Koolhydraten en hoeveelheid

10 gram koolhydraten hele recept
Uit recept: 500 ml

Ingrediënten

Bereiden

  • Was de stelen rabarber en snijd in stukken van 3-5 cm. Kook de rabarberstukjes met het water en laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen tot de rabarber beetgaar is. Roer af en toe om en kijk of je nog een beetje water moet toevoegen.
  • Klop de eidooiers* los.
  • Als de rabarber gaar is zet dan het vuur helemaal laag. Roer eerst 2 lepel hete rabarber door de eidooiers (familie maken). Giet het mengsel terug en roer het door de rabarber. Blijf 2-3 minuten roeren tot het de gewenste dikte heeft. Proef en breng op smaak met zoetstof.
  • Laat de rabarber vla afkoelen in een glazen kom. Of verdeel het over brandschone jampotjes. Afgesloten bewaren in de koelkast tot gebruik.
*Eiwit over?
  • Het overgebleven eiwit kan je stijf slaan met zoetstof en voor het opdienen door de rabarber spatelen, je krijgt dan rabarbermousse. Of doe de rabarber in een ovenvast schaaltje doe het geklopte eiwit er bovenop en zet even onder de grill om te laten bruinen! Geniet ervan!
  • Andere tips voor overgebleven eiwit: Gebruik de stijf geslagen eiwitten om schuimpjes van te bakken of maak er een pavlova van. Of laat het vloeibaar en bak er met geschaafde amandelen heerlijk knapperige amandelkoekjes van. Meer tips kijk hier.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina