Terug
+ servings
eiersalade op komkommer
Voeg toe aan verzameling

Eiersalade op komkommer

Een volkomen schuldgevoel-vrije snack is deze eiersalade op komkommer. Je hebt mij nooit horen beweren dat lekker koolhydraatarm eten moeilijk moet zijn om te maken...
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 8 min
Totaal - 13 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, eiergerecht, foodswap

Voedingswaarden

Per belegde plak
calorieën: 26.66kcal
koolhydraten 0.23 g
eiwit 2.03 g
vet 1.97 g
vezels 0.11 g

Uit recept

10 stuks

Equipment

  • Eiersnijder

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Kook de eieren hard in 8 minuten en laat ze in koud water afkoelen.
  • Snijd de komkommer in 10 stevige plakken.
  • Meng de mayonaise met Griekse yoghurt, augurkennat. Proef en breng op smaak met kerrie, een drupje sojasaus, peper en zout.
  • Haal de afgekoelde eieren twee keer door de eiersnijder, 1x horizontaal en 1x verticaal. Ik vind dat precies de juiste 'grofheid'. Of prak ze met een vork. Roer door de saus.
  • Verdeel de eiersalade over de plakken komkommer. En strooi er tot slot wat paprikapoeder of verse kruiden over. Snack ze en laat dat schuldgevoel maar thuis!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina