Go Back
+ servings
aspergetaart met koolhydraatarm korstdeeg
Voeg toe aan verzameling

Aspergetaart met koolhydraatarm korstdeeg

Voor deze heerlijke aspergetaart hoef je niet op het witte aspergeseizoen te wachten. De taart is zelfs mooier met groene asperges of met mini-asperges.
Voorbereiden - 5 min
koken - 25 min
Totaal - 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: ovengerecht

Koolhydraten en hoeveelheid

5 gram koolhydraten inclusief korst
Uit recept: 4 porties

Ingrediënten

KORST, zie onder
    VULLING

    Bereiden

    • Maak de koolhydraatarme korst in een quichevorm van Ø 28 cm. Hartige taartbodem volgens dit recept, 25 minuten.
    • Maak de asperges schoon en snijd ze passend voor een ronde quichevorm van Ø 28 cm. Kook ze beetgaar in 4-5 minuten en laat ze uitlekken.
    • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
    • Rasp de kaas. Boen en rasp de citroenschil en pers 'm uit. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten.
    • Strooi 30 gram geraspte kaas op de korst. Klop de de eieren los met slagroom, zout en peper. Meng citroensap en -rasp naar smaak door het eimengsel. Giet het mengsel voorzichtig over de taartbodem. Druk de asperges in het eimengsel (in een wielvorm) met de topjes naar buiten. Leg de stukjes cherrytomaat tussen de asperges. Bestrooi met de rest van de kaas.
      aspergetaart
    • Bak de hartige taart 20 minuten of tot de bovenkant begint te bruinen. Laat de aspergetaart 2 minuten rusten voordat je 'm aansnijdt.
    • Serveer de aspergetaart met veldsla met een paar verse vruchtjes. Dat wordt een feestje, zeker als de zon er een beetje bij wil schijnen. Eet smakelijk en geniet!
    Tips
    • De restjes van de asperges kun je meekoken en van het kookvocht maak je een kruidig soepje. Groene asperges kun je vervangen door witte asperges, die hebben wel een langere gaartijd. In plaats van Parmezaan kun je ook eens Gruyère nemen.

    © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

    Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina