Go Back
+ servings
zomerse veldsla
Voeg toe aan verzameling

Zomerse veldsla met aardbeien

Zonnige zomerse veldsla met aardbeien!! De frisse smaak van de veldsla, het zoet van de aardbeien en de speciale smaak van de geroosterde pijnboompitjes wie wordt daar nu niet vrolijk van?!
Voorbereiden - 5 min
koken - 1 min
Totaal - 6 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Overig
Trefwoord: groente
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

2,4 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Bereiden
  • Rooster de pijnboompitjes in een droog koekenpannetje met dikke bodem lichtbruin. Haal ze onmiddellijk uit de pan om af te koelen anders verbranden ze alsnog.
  • Snijd de bosui in kleine ringetjes.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken. Maak een dressing van de olie, azijn en zoetstof en schep de aardbeien door de dressing, zodat ze een beetje marineren.
  • Was en droog de veldsla, verwijder eventuele worteltjes en verdeel de sla over de borden.
  • Verdeel vervolgens de bosui, aardbeien en pijnboompitjes over de veldsla en druppel de overgebleven dressing erover, prachtig!
  • Nu alleen nog opeten... oh wat naar allemaal weer hè?

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 2.4g