Go Back
+ servings
bloemkool kaas-snacks
Voeg toe aan verzameling

Bloemkool kaassnacks

Het ‘geheim’ van bloemkool als ingrediënt voor een pizzabodem gebruiken is dat je de bloemkool na het stomen heel erg goed droog moet knijpen! Soms heb ik er meerdere theedoeken voor nodig. Dat houdt me eerlijk gezegd soms tegen om aan de koolhydraatarme pizzabodem te beginnen. Voor deze bodem gaarde ik de rauwe bloemkool in de magnetron. Dus zonder water en zonder *verder gedoe*.
Voorbereiden - 15 min
koken - 30 min
Totaal - 45 min
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: brood & crackers, no waste, oven, pizza & flatbread

Koolhydraten en hoeveelheid

8 gram koolhydraten per hele ovenplaat (± 20 stukken)
Uit recept: 1 ovenplaat (20 stukken per plaat)

Ingrediënten

Bereiden

  • Maal of rasp de bloemkool tot korrels ter grootte van rijst. Of neem kant-en-klaar bloemkoolrijst. Kook de bloemkoolrijst (in een glazen magnetronschaal met deksel) in de magnetron op 600 W, 7 minuten. Schep direct door om alle stoom te laten ontsnappen.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Snijd de mozzarella fijn. Meng dat met de eieren, Italiaanse kruiden en de enigszins afgekoelde bloemkoolrijst.
  • Vorm er een dunne koek van op de beklede bakplaat bakvel. Rasp er tot slot kaas over.
  • Bak 20-30 minuten of tot de koek goudbruin kleurt. Laat een beetje afkoelen.
  • Snijd in stukken: repen, vierkantjes, driehoekjes... wat jij wilt! Kan koud en warm gegeten worden. Lekker met de zelfgemaakte tomatensaus erbij. Smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina