Terug
+ servings
koolhydraatarm courgettebrood
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarm courgettebrood met pitten en zaden

Eén zo'n plakje koolhydraatarm courgettebrood als het nog warm is met roomboter en extra belegen boerenkaas. Je weet niet wat je proeft! Onweerstaanbaar lekker!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 55 min
Totaal - 1 uur 10 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: brood & crackers

Voedingswaarden

1,5 gram koolhydraten per sneetje (± 25 gram koolhydraten heel brood)
koolhydraten 1.5 g

Uit recept

1 brood

Ingrediënten

Bereiden

  • Verzamel alle ingrediënten, dat is het meeste werk!
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet een cakevorm van 25 x 10 cm in. Of bekleed de vorm met natgemaakt, uitgeknepen én ingevet bakpapier. Dan til je het brood er gemakkelijk uit!
  • Rasp de courgette en snipper het uitje. Meng courgette, ui, (geperste) knoflook, eieren, kruidenkaas en de gesmolten roomboter met de hand of met de keukenmachine. Meng daar amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, bouillonpoeder, bakpoeder en -naar smaak- nog extra Italiaanse kruiden en peper door.
  • Stort het beslag vervolgens in de vorm en garneer tot slot de bovenkant met zaden en/of pitten.
  • Bak het brood ongeveer 45-60 minuten in de oven of tot het goudbruin kleurt en gaar is. Doe de prikkertest. Precieze baktijd hangt af van de maat bakvorm en je oven.
  • Laat het brood 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt met een scherp mes met fijne kartels.
Prikkertest - gaarheid controleren
  • Voor wie het niet kent: steek aan het einde van de baktijd een schone houten prikker tot in het midden van het brood. De prikker moet schoon en droog zijn als je hem eruit haalt. Dan is je brood of ander baksel gaar.
  • Eet het koolhydraatarm courgettebrood met boter en lekkere kaas... schandalig lekker!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina