Terug
+ servings
tomaat uit de oven Caprese
Voeg toe aan verzameling

Caprese, tomaat uit de oven

Heerlijke ovenschotel met tomaat, wie lust dat nu niet? Deze is eenvoudig, lekker, leuk om te zien en toch nét even anders dan anders. Koolhydraatarm bijgerecht, lunch of voorgerecht.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 15 min
Totaal - 20 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht

Voedingswaarden

4 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 4 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Serveren

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken (stevige, grote eiersnijder is handig) en maal er wat peper en zout over. Was de tomaten en snijd ze in, tot ongeveer ¾, je laat dus de onderkant vastzitten!
  • Stop tussen elke snede van de tomaat een plakje mozzarella en vervolgens lekker wat blaadjes basilicum. Zet de tomaten in een ovenvaste schaal en druppel er olie over. Let op dat die geschikt is voor hogere temperaturen (200 °C). Zie ook ons artikel over vet en hun rookpunt.
  • Bak de tomaten in de oven voor 10-15 minuten. De baktijd hangt ook af van hoe gaar je de tomaten wilt hebben en hoe dik je gesneden hebt.
  • Besprenkel tot slot vlak voor het serveren de tomaten met wat goede olijfolie. Superlekker voor- of bijgerecht!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina