Terug
+ servings
koolhydraatarme moussaka
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarme moussaka

Koolhydraatarme moussaka aten we warm, dus zo uit de oven en het was zó kostelijk dat er helaas niets van overbleef om koud te eten. Ook een prima lunch.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 20 min
koken - 30 min
Totaal - 50 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht

Voedingswaarden

7 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 7 g

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Haal de tomatensaus uit de diepvries om te ontdooien of neem een goede passata, deze van Bio Idea bijvoorbeeld.
  • Snijd de aubergine in ronde plakken en bestrooi ze lichtjes met zout zodat het vocht eruit kan trekken. (minimaal 10 minuten)
  • Snijd ondertussen tomaat, ui en champignons in stukjes. Hak ook de walnoten.
  • Fruit het uitje met de champignons aan in olijfolie en knijp de knoflook erboven uit. Voeg de blokjes tomaat, de walnoten, het gehakt en de tomatensaus toe. Roer door. Proef en breng op smaak met peper en zout en kaneel. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg zo nodig wat water toe als het te dik wordt.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden hetelucht en zet een ovenschaal klaar.
  • Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier. Bak de aubergine even aan in wat hete olie of een grillpan.
  • Maak laagjes in de ovenschaal: laagje aubergine, laagje saus. Herhaal tot je ingrediënten op zijn. Als laatste brokkel je de geitenkaas erover en een klein beetje tijm. Als je niet van geitenkaas houd is eigenlijk elke andere kaas ook prima.
  • Bak de moussaka 20-30 minuten in de oven tot de kaas mooi gekleurd is. Het vocht kun je opdippen met een lekker focaccia broodje!! Lekker of heel lekker?

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina