Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Gevulde komkommer

Deze gevulde komkommer is zo'n gerecht waarbij je gasten verbaasd roepen: "Hé, maar jij bent toch op dieet?" Ik: "Ja, dat klopt!" Op zo'n moment ben ik weer extra blij dat ik ooit het koolhydraatarme eten heb omarmd!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: snel

Voedingswaarden

3,5 gram koolhydraten per lunchportie
koolhydraten 3.5 g

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Vulling

Serveren

Bereiden

  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden eruit. Snijd de helften in het aantal porties ('bootjes') dat je nodig hebt.
Vulling
  • Prak het vruchtvlees van de helft van de avocado. De andere helft in mooie plakjes snijden voor de garnering.
  • Halveer de tomaat, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng geprakte halve avocado en de blokjes tomaat met mayonaise, crème fraîche, kneepje citroensap en ¾ van de garnalen door elkaar. Proef en breng de vulling op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout.
Serveren
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de vulling in de komkommerbootjes en verdeel de stukken over de borden. Garneer met de plakjes avocado en een ¼ van de garnalen. Strooi er tot slot wat paprikapoeder over.
  • Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina