Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Gedroogde tomaatjes

Behalve wat tijd en een bescheiden hoeveel ingrediënten is er niks nodig om zelf deze verrukkelijke gedroogde tomaatjes te maken. Dus ik wil maar zeggen, het is echt niet moeilijk. Het werk wordt eigenlijk allemaal door de oven gedaan. Nadat je wat geduld hebt geoefend, heb je een behoorlijke hoeveelheid hemelse huisgedroogde tomaatjes!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
Oventijd - 2 uur
Totaal - 2 uur 5 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken, oven

Voedingswaarden

13,5 gram koolhydraten hele recept
koolhydraten 13.5 g

Uit recept

1 bakplaat vol

Ingrediënten

OPTIONEEL

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 90 °C en bekleed een bakplaat met een bakvel.
  • Was de cherrytomaatjes en halveer ze verolgens. Als je andere tomaten gebruikt, snijd die dan in kleinere partjes.
  • Meng de olie met de kruiden en pers de knoflook erboven uit. Hussel de tomaatjes door de kruidenolie. Of gebruik een kwastje.
  • Verspreid daarna de tomaatjes gelijkmatig over de beklede bakplaat.
  • Laat de tomaatjes minstens 2 uur drogen voor sappige gedroogde tomaatjes, langer voor drogere. Kijk regelmatig of het niet te hard gaat, anders de temperatuur verlagen en langer drogen.
  • Hmm... die geur van echte gedroogde tomaatjes! Een beetje Italiaanse zomer in huis! Eet smakelijk en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina