Go Back
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarme clubsandwich

De basis van deze verbeterde koolhydraatarme clubsandwich is een een pannenkoek en dat is minstens net zo lekker als de klassieke variant met witbrood.
Voorbereiden - 5 min
koken - 5 min
Totaal - 10 min
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Europees
Trefwoord: brood & crackers
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

2,5 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
PANNENKOEKJES
TOPPING
Bereiden
  • Klop de eieren los met amandelmelk, dille en peper en zout. Meng met het amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder. Meng water of iets kokosmeel erbij tot je een -redelijk dik- vloeibaar pannenkoekenbeslag hebt.
  • Bak vervolgens een pannenkoek in hete olie ong. 2-3 minuten op een zacht vuur. Draai om als de pannenkoek stevig genoeg is en de onderkant begint te bruinen. Bak daarna nog een minuutje aan de andere kant of tot de pannenkoek gaar is.
  • Snijd de pannenkoek in vier stukken. Besmeer eerst elk deel met kruidenroomkaas en beleg daarna met zalm en wat rucolakers. Dek vervolgens af met het andere deel van de pannenkoek. Bovenop drie plakjes avocado. Steek de lagen vast met een prikker, garneer tot slot met rucolakers.
  • Eet en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 2.5g