Go Back
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarme sushi

Koolhydraatarme sushi maken is een heel feestelijk klusje, je moet er wel even de tijd voor nemen. Met een ultieme beloning, ongelooflijk lekker! Nomnomnom.
Voorbereiden - 1 uur
koken - 5 min
Koelen - 3 uur
Totaal - 4 uur 5 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Oosters
Trefwoord: knutselen in de keuken, sushi

Koolhydraten en hoeveelheid

3,6 gram koolhydraten basis per portie, excl. vulling
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Dit recept maakt de koolhydraatarme sushirijst. Dat gebruik je vervolgens als basis voor de diverse soorten sushi, zie website voor het hele verhaal.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal of rasp 300 gram in een keukenmachine tot rijstkorrels.
  • Roer het johannesbroodpitmeel door het water en laat wat dikker worden. Zoek even naar de juiste dikte, het moet nog zo vloeibaar zijn straks dat je het makkelijk door de bloemkool kan scheppen.
  • Wok in wat olie ondertussen de bloemkoolrijst met azijn op redelijk hoog vuur. 2 minuten of tot het flink begint te stomen, blijf de omscheppen.
  • Meng het bindmiddel door de bloemkool rijst, tot je merkt dat het gaat plakken. Blijf scheppen om de rijst meer te laten uitdampen en afkoelen. Bewaar de sushirijst (3 uur) afgedekt in de koelkast.
  • Zie voor het sushi rollen de stapsgewijze beschrijving op https://www.koolhydraatarmrecept.nl/koolhydraatarme-sushi/
  • Veel plezier en eet smakelijk!
IN DE VULLING VERWERK JE...
    Vis en zeevruchten
    • zalm, tonijn, zeebaars, makreel, forel (rauw, gekookt, gerookt, gebakken of gegrild), mossel, garnalen, rivierkreeftjes, surimi (krabsticks) inktvis etc. De rauwe vis haal je natuurlijk vers bij een goede viswinkel, vraag om sashimi kwaliteit dan is het extreem vers.
    Vlees of vega
    • Kipstuckjes, biefstukreepjes, tofu etc.
    Omelet
    • Japanse omelet (tamago) is een beetje zoet en opgebouwd uit laagjes. Ik bak een redelijk dikke omelet met een beetje kokosmeel en een druppel zoetstof erin. Dat vind ik goed genoeg.
    Groenten gewokt of rauw
    • Komkommer, wortel, bleekselderij, bimi, avocado, asperge, courgette, paprika, ijsbergsla, bosui, rettich.
    Mayonaise enzo...
    • Besmeer de sushivulling naar smaak met: wasabi, mayonaise, roomkaas en/of zachte geitenkaas
    Garneren
    • Kaviaar, zalmeitjes, sesamzaad (blond, zwart, groen), walnoot, mooie verse kruiden als dille, bieslook, ijsbergsla, zalm, pittige rucola- en tuinkers.

    © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

    Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina