Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Koriandersoep met courgette

Koriandersoep met courgette is bij ons thuis al jarenlang een favoriet! Extra lekker door de topping van tomaat en feta erin!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 10 min
Totaal - 25 min
Gang: Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht

Voedingswaarden

3,2 gram koolhydraten per kom
koolhydraten 3.2 g

Uit recept

4 kommen

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Snipper het uitje en snijd de courgette in stukjes. 4 takjes koriander achterhouden, de rest fijnknippen.
  • Fruit het uitje en de stukjes courgette met chilipoeder een paar minuten in wat roomboter. Voeg de bouillon toe en roer de fijngeknipte koriander erdoor. Breng de koriandersoep aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep glad. Bind de soep met wat johannesbroodpitmeel of arrowroot. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Garnering
  • Verwijder de zaadjes uit de tomaat, en snijd het vruchtveels in blokjes. Snijd de feta in blokjes.
  • Verdeel de soep over vier kommen en garneer met een takje koriander. Geef de feta en tomaatblokjes er los bij.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina