Terug
+ servings
fruittaart met bodem
Voeg toe aan verzameling

Fruittaart met bodem

Van deze fraaie frisse fruittaart met bodem ga ik geheel schuldvrij genieten! Met maar 3 gr. khd per punt is dat geen enkel probleem, ik weet al waar ik mee ontbijt morgenochtend!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 20 min
Afkoelen - 10 min
Totaal - 40 min
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: deeg voor bodem, gebak zoet, koek en snoep

Voedingswaarden

Per taartpunt
calorieën: 218.03kcal
koolhydraten 2.76 g
eiwit 6.9 g
vet 19.09 g
vezels 3.63 g

Uit recept

10 taartpunten

Ingrediënten

Roomboter taartbodem volgens dit recept

VULLING

Bereiden

BODEM BAKKEN volgens dit recept
  • Verwarm allereerst de heteluchtoven voor op 160 °C en vet vervolgens een quichevorm invan 28 cm Ø. Of leg een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier in de vorm, dat vormt makkelijk en dan til je de bodem er later makkelijk uit.
  • Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een deeg en druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak ook een opstaande rand. Prik met een vork gaatjes in de korst. Op die manier voorkom je blazen. Bak vervolgens de (kale) taartbodem in 10-20 minuten gaar en goudgeel. De precieze tijd hangt dus ook af van hoe dik je de korst maakt. Laat de korst buiten de oven in de vorm 10 minuten afkoelen
VULLING
  • Klop roomkaas en lemon curd tot een egale massa en besmeer daar de afgekoelde bodem mee. Verdeel tot slot het fruit over de taart. Ziedaar een frise, fraaie fruittaart met bodem! Smul smakelijk!
  • Wil je meer zuivel? Roer er dan bijvoorbeeld dikke kwark en/of Griekse yoghurt extra door en bind dat eventueel met agar-agar (vegetariërs) of gebruik gelatine. Laat opstijven in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina