Terug
+ servings
borrelhapje met rivierkreeftjes
Voeg toe aan verzameling

Borrelhapje met rivierkreeftjes

De eerste in de serie van drie is een borrelhapje met rivierkreeftjes. Heerlijk om een BBQ mee te starten. Tevens als dubbele portie ook geschikt als voorgerecht.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: vis

Voedingswaarden

2,5 gram koolhydraten hele recept

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Mix allereerst met de staafmixer de mascarpone met wat citroensap. Meng vervolgens de fijngesneden dille erdoor met een lepel. Proef en breng op smaak met cayennepeper, een drupje zoetstof, peper en zout. (Dit mengsel kan je makkelijk van te voren maken. Zet afgesloten en koel weg tot gebruik)
  • Verdeel het mascarponemengsel over 4 amuse glaasjes en verdeel de rivierkreeftjes erover, garneer tot slot met een takje dille.
  • 8 kleine porties op een amuselepel met 2 of 3 rivierkreeftjes erop. Of 4 iets grotere porties in een glaasje als borrelhapje. Of 2 grotere porties als voorgerecht!
  • Ook lekker met een heel fijn, vers gesneden ijsbergsla.
  • 2,5 gram koolhydraten hele recept.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina