Go Back
+ servings
frisse avocadosoep
Voeg toe aan verzameling

Frisse avocadosoep

Als je van guacamole houdt moet je echt deze hemelse frisse avocadosoep eens proberen. Want de soep is tongstrelend, fluweelzacht en romig.
Voorbereiden - 10 min
koken - 5 min
Koelen - 1 uur
Totaal - 1 uur 15 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Soep, Tussendoortje (hartig), Voorgerecht
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: seizoenen
Uit recept: 4 porties

Koolhydraten

3 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Serveren
Bereiden
  • Blender de helft van de bouillon met de avocado, knoflook, paprika, ui, limoensap en koriander tot een gladde massa. Voeg de rest van de bouillon en de slagroom toe. Proef en breng op smaak met peper, zout en chilipoeder.
  • Doe de soep over in een kom. Dek vervolgens goed af en zet tenminste 1 uur in de koelkast of even(!) in de vriezer.
Serveren
  • Verdeel de soep over glazen of borden en serveer met een lepel zure room, paprika, kaas en een takje koriander.
  • De frisse avocadosoep maakt voortreffelijk met bijvoorbeeld tonijn en een salsa van tomaat. Eet smakelijk en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 3g