Go Back
+ servings
venkelcappuccino met gerookte zalm
Voeg toe aan verzameling

Venkelcappuccino met gerookte zalm

Deze venkelcappuccino met gerookte zalm is een heerlijke, subtiele venkelsoep met een vleugje munt. Met daarbovenop een zijdezachte romige ‘cappuccino’ laag. Er komt geen koffie aan te pas...
Voorbereiden - 10 min
koken - 25 min
Totaal - 35 min
Gang: Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: diepvries
Uit recept: 4 ruime kommen

Koolhydraten

3,4 gram koolhydraten per kom
Ingrediënten
Bereiden
  • Snijd de onderkant en de uitsteeksels van de venkel, maar bewaar een paar takjes van het fijne groen. Halveer de knollen, verwijder de 'pit' aan de onderkant en snijd de rest in dunne repen.
  • Snipper de ui en bak deze glazig. Pers de knoflook erboven uit, doe de repen venkel erbij en bak 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de venkelsoep 15 minuten zachtjes pruttelen en gaar worden.
  • Snijd ondertussen de zalm en munt fijn. Haal twee mooie topjes van de munt voor de garnering. Klop de crème fraîche los en schuimig met wat vocht van de soep.
  • Voeg op het laatst munt toe aan de soep en pureer glad met een staafmixer.
  • Schep de soep in kommen of glazen en lepel een laag crème fraîche schuim over de soep. Garneer met venkelgroen en topjes munt. Geef de gerookte zalm er los bij.
  • En nu snel genieten van je venkelcappuccino met gerookte zalm!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 3.4g