Terug
+ servings
spinaziepannenkoekjes met limoenboter
Voeg toe aan verzameling

Spinaziepannenkoekjes met limoenboter

Deze spinaziepannenkoekjes met limoenboter zijn zeer geschikt voor een lunch of als avondeten. Versgebakken en warm met smeltende boter uiteraard het allerlekkerst!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 15 min
Boter koelen - 2 uur
Totaal - 2 uur 30 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: eiergerecht, hartig ontbijt

Voedingswaarden

1 gram koolhydraten per stuk
koolhydraten 1 g

Uit recept

8 stuks

Ingrediënten

Limoenboter

Groente

Beslag

Bakken en serveren

Bereiden

LIMOENBOTER 0,75 khd totaal
  • Maak eerst de limoenboter, dit kan ook een dag van tevoren. Roer daartoe de roomboter zacht met limoenrasp, en -sap, koriander en knoflook. Proef er breng pittig op smaak met chilipoeder en peper en zout. Vorm tot een rolletje en laat de limoenboter minstens twee uur in de koelkast.
Groente en beslag
  • Snipper de ui en paprika heel fijn. Bak ze samen in een wok met wat olie ongeveer 2 minuten. Hak de spinazie grof en voeg toe en laat snel slinken. Doof het vuur.
  • Klop het ei met de amandelmelk, amandelmeel, kokosmeel, komijn en bakpoeder. Meng met de gesmolten boter en een snuf zout tot een dik beslag. Roer het groentemengsel door het beslag.
  • Klop in een vetvrije kom het eiwit goed stijf, zie onderaan. Spatel dit rustig door je pannenkoekenbeslag. Niet roeren of kloppen dan sla je alle lucht er weer uit.
Pannenkoekjes bakken
  • Bak 8 kleine pannenkoekjes in olijfolie. Schep hoopjes in de pan en druk ze iets plat. Bak ze in ongeveer 2 minuten per kant mooi goudbruin. Houd de spinaziepannenkoekjes onder aluminiumfolie warm.
Serveren
  • Stapel per persoon 4 pannenkoekjes op een bord. Snijd een plak van die heerlijke limoenboter af en leg die op de stapel, die begint gelijk te smelten... nog een snufje paprikapoeder over je spinaziepannenkoekjes met limoenboter, maar dan onmiddellijk aan tafel en smullen!
    De hoeveelheid hangt uiteraard ook af van hoe groot ze zijn en wat je erbij eet.
NB
  • Let er bij het stijf slaan van eiwit altijd goed op dat je gereedschap geheel vetvrij is, want elk klein spoortje vet zal ervoor zorgen dat je eiwit niet stijf wordt. Maak je kom en gardes vooraf schoon met een paar druppels citroen en een keukenpapiertje dan weet je zeker dat het gaat lukken. En niet met je vette vingers van het goedje proeven ;-)

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina