Terug
+ servings
courgette lasagne
Voeg toe aan verzameling

Courgette lasagne

De lasagnevellen vervang je door gegrilde courgetteplakken die je eerst kort grilt, je krijgt dan een heerlijk voedzame courgette lasagne.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 30 min
Totaal - 40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: foodswap, lasagne

Voedingswaarden

7,5 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 7.5 g

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Toplaag

Bereiden

  • Haal 300 ml tomatensaus uit de diepvries of gebruik passata.
  • Schaaf de courgette (met schil) in plakken. Bak de plakken in de grillpan kort even aan, niet te lang anders wordt je lasagne heel erg vochtig. Zet apart.
  • Snijd de champignons in plakjes en de paprika in stukjes. Bak de champignons, al omscheppend en zonder vet, in een koekenpan op hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten. Voeg een klontje boter toe en de fijngesneden paprika en een en bak nog 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak mee. (Vega gehakt hoeft niet gaar te worden, verwarmen is voldoende.)
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Voeg als het gehakt gaar is de tomatensaus toe aan het gehaktmengsel en warm alles door. Proef en breng op smaak met tijm, oregano, peper en zout.
  • Rasp de Parmezaan.
Laagjes bouwen
  • Begin met enkele plakken courgette in de ovenschaal, vervolgens een deel van de gehaktsaus met daarover een beetje geraspte Parmezaan. Herhaal.
  • Klop de ricotta los met amandelmelk en peper. Schep ricotta bovenop en dek af met het laatste beetje geraspte Parmezaan.
Bakken
  • Bak de courgette lasagne 20 minuten of tot de ricotta mooi lichtbruin begint te kleuren.
  • Heerlijk met een fijne salade van veldsla bijvoorbeeld. Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina