Terug
+ servings
koolrabisoep met citroen heerlijk fris
Voeg toe aan verzameling

Koolrabisoep met citroen

Deze heerlijke koolrabisoep kan ik warm aanbevelen, ik heb er een extra rood pepertje ingedaan voor wat extra warmte en citroen voor vitamine C.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 25 min
Totaal - 35 min
Gang: Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: weerstand

Voedingswaarden

5,6 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 5.6 g

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Bereiden

SNIJDEN
  • Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten als je niet van echt pittig houd. Snipper het sjalotje.
  • Schil de koolrabi en snijd de knol in stukken.
BAKKEN-KOKEN
  • Fruit het uitje in de olijfolie mooi glazig. Zet het vuur wat lager en knijp knoflook en gember erboven uit. Ik doe verse gember ook altijd door de knoflookpers. Voeg rode peper en de koolrabistukken erbij en bak alles twee minuten terwijl je af en toe omschept.
  • Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten heel zachtjes pruttelen met een deksel op de pan.
ONDERTUSSEN
  • Pers een halve citroen uit en snijd een paar plakjes.
  • Zet kommen klaar met een beetje in ringetjes gesneden bosui en ene half plakje citroen op de rand.
PUREREN en SERVEREN
  • Pureer de soep met een staafmixer, voeg de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan. Doof het vuur en voeg citroensap en peper uit de molen naar smaak toe.
  • Schep de hete soep in de kommen en serveer onmiddellijk. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina