Go Back
+ servings
verrukkelijke groente friet
Voeg toe aan verzameling

Verrukkelijke groentefriet!

Deze goudgele en verrukkelijke groentefriet met een 'paneerlaagje' zijn heerlijk! Dat beetje crunchy laagje voorkomt dat ze slap worden.
Voorbereiden - 10 min
koken - 30 min
Totaal - 40 min
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: oven

Koolhydraten en hoeveelheid

9,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 3 ruime porties

Ingrediënten

Paneerlaagje

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. En leg een schone theedoek klaar.
  • Blancheer de groentefriet 3 minuten. Blancheren is eerst water koken en daarna pas de groente erin doen. Schep de groentefriet met een schuimspaan uit de pan op een theedoek en laat iets afkoelen.
  • Neem 2 ruime kommen. Meng in de ene kom voor de paneerlaag het kokosmeel met amandelmeel, een teentje geperste knoflook, paprikavlokken en een snufje chili. Kluts in de andere kom 2 eieren los.
  • Schep eerst de groentefriet door de eieren en rol ze daarna door het paneermengsel.
Oven
  • Spreid de gepaneerde groentefriet uit over de bakplaat. Bak in het midden van de oven 25 - 35 minuten of totdat de frietjes beginnen te bruinen en zacht genoeg zijn. Laat halverwege het kookvocht een keer ontsnappen door de oven te openen. Wij houden van een bite. Bak ze niet te donker dat is echt heel ongezond!
Airfyer
  • Heb je een Airfyer? Zet die op 180-185 °C en bak ze eerst 10 minuten. Controleer dan de gaarheid, schud ze op en bak ze indien nodig dan nog eens 10-20 minuten.
  • Doe er zo nodig aan tafel wat zout op.
  • NB: wortel zal wat harder blijven.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina