Terug
+ servings
gevulde mini paprikaatjes
Voeg toe aan verzameling

Gevulde mini paprikaatjes

Bak de gevulde mini paprikaatjes zeker niet te lang in de oven, want juist dat ze nog een beetje een bite hebben houdt ze lekker fris van smaak.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 15 min
Totaal - 25 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: knutselen in de keuken, oven

Voedingswaarden

0,75 gram koolhydraten per halve, 8 halve=1 portie

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Snipper de ui en hak de knoflook. Bak vervolgens het gehakt samen met de ui en knoflook in olie gaar. (vega gehakt is al gaar en is snel klaar) Roer de tomatenpuree en de crème fraîche erdoor. Proef en breng op smaak peper en zout. Voeg eventueel wat water toe als het smeuïger moet zijn.
  • Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul ze daarna met het gehaktmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Rasp er tot slot nog wat kaas over.
  • Bak de gevulde mini paprikaatjes 10 minuten in de oven. Lekker met groentefriet of een salade!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina