Go Back
+ servings
snel stoofpotje met vis
Voeg toe aan verzameling

Snel stoofpotje met vis of vega(n)

Kabeljauw is heel snel gaar en perfect voor dit stoofpotje. Daarmee is het een heel simpel, maar smakelijk en super snel stoofpotje met vis geworden! Neem kipstuckjes als het vegan moet zijn!
Voorbereiden - 10 min
koken - 10 min
Totaal - 20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht, ketogeen, snel
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

6,5 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Bereiden
  • Snijd de kabeljauw in stukken en zet apart. Als je vegan kipstuckjes neemt bak deze dan eerst krokant.
  • Pureer voor de saus de tomaten met een gepeld teentje knoflook en Italiaanse kruiden.
  • Halveer de courgette en snijd in plakjes. Snijd de bosui in ringen. Bak de courgette samen met de helft van de bosui in wat olijfolie gedurende 3 minuten.
  • Voeg de tomatensaus en de kabeljauwstukjes toe en laat met een deksel op de pan 5-7 minuten garen. Schep halverwege voorzichtig om.
  • Hak ondertussen alvast de peterselie fijn.
  • Proef het stoofpotje af en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over twee borden, bestrooi met peterselie en de rest van de bosui. Serveer met limoenpartjes.
  • Neem eventueel een broodje om je bord mee schoon te vegen! Geen nattigheid op je bord? Gebruik dan een schuimspaan om op te scheppen.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 6.5g