Go Back
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Ovenschotel met bloemkoolpuree

Met deze koolhydraatarme ovenschotel met bloemkoolpuree kom je makkelijk aan de aanbevolen hoeveelheid groente van (minstens) 250 gram per dag.
Voorbereiden - 20 min
koken - 20 min
Totaal - 40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: groente, ovengerecht, puree

Koolhydraten en hoeveelheid

6,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 4 porties

Ingrediënten

Puree

Bereiden

  • Snijd de prei in schijfjes en spoel eventueel zand eruit. Breek de broccoli in roosjes. Kook ze samen in 4 minuten beetgaat met de tijm. Giet daarna af en laat uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een ruime ovenschaal klaar.
  • Maak roosjes van de bloemkool en kook die 10 minuten. Giet af en stoom de roosjes droog op een laag vuur. Knijp de roosjes door een pureeknijper en meng de puree met kerrie, gemberpoeder, 50 gram Parmezaan en roomkaas. proef en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bakken
  • Leg het prei/broccolimengsel in de ovenschaal. Druk lichtjes aan. Verdel de bloemkoolpuree erover en strijk glad. Rasp er tot slot de overgebleven Parmezaan over.
  • Bak de schotel 20 minuten of tot het gerecht mooi goudbruin kleurt.
Serveren
  • Serveer de ovenschotel met bloemkoolpuree met (vega)gehaktballetjes, gegrilde vis of kip.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina