Go Back
+ servings
geroosterde wortelgroente
Voeg toe aan verzameling

Geroosterde wortel groenten

Geroosterde wortel groenten hebben een enorm geconcentreerde smaak. Hier het recept ervan maar gebruik vooral je eigen combinaties!
Voorbereiden - 15 min
koken - 45 min
Totaal - 1 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: oven

Koolhydraten en hoeveelheid

afhankelijk van gekozen groente
Uit recept: 2 porties

Bereiden

  • Schrap wortel en wortelpeterselie schoon. Snijd ze in schuine stukken en kook 3 minuten voor in water met een beetje bouillonpoeder.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en haal bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Verwijder de schil van de ui, snijd in vieren. Schil de gekookte bietjes en snijd ze in vieren of kleiner als het grote zijn.
  • Maak de dressing van kruiden en olie en hussel dit door de wortel, wortelpeterselie en ui.
  • Verdeel de groenten en biet over de plaat. Leg hele teentjes knoflook met schil ertussen. Bestrijk de biet nog even apart met de dressing.
  • Rooster de groente in 30-45 minuten gaar, geschroeide randjes mag, maar eet die niet op, die zijn zeer ongezond. Serveer met bijvoorbeeld een frisse yoghurtdressing. Meer serveertips zie boven. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina