Terug
+ servings
koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes

Lekker voor een uitgebreid weekend ontbijt of tussendoortje. Overheerlijke koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes zorgen voor de nodige afwisseling. Een gezond koolhydraatarm begin van de dag!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 10 min
Totaal - 15 min
Gang: Ontbijt, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: pannenkoeken & wafels

Voedingswaarden

0,22 gram koolhydraten per stuk
koolhydraten 0.22 g

Uit recept

12 stuks

Ingrediënten

Bereiden

  • Gebruik, zeker bij bakrecepten, altijd maatschepjes en een goede weegschaal.
  • Los het kokoscream op in water tot kokosmelk. Klop de eieren schuimig met de kokosmelk en een snufje zout.
  • In veel recepten meng je eerst de droge delen door elkaar, dat doe je om het bakpoeder te verdelen. Daardoor rijst je baksel gelijkmatiger. Dus: meng kokosmeel, zoetstof, bakpoeder en speculaaskruiden door elkaar.
  • Meng ei en de droge delen tot een stevig beslag. Voeg vocht of meel toe om de gewenste dikte te krijgen. Proef of het zoet genoeg is.
  • Verhit olie of boter in een koekenpan en schep met een lepel 4-5 bergjes in een koekenpan. Bak de pannenkoeken zachtjes 2-3 minuten. Draai de speculaas pannenkoekjes om als ze daar stevig genoeg voor zijn en de onderkant begint te bruinen.
  • Bestrooi de koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes met een snuf kaneel en wat suikervrije poedersuiker of suikervrije siroop. Of een toef slagroom.
  • Een hele goede morgen gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina