Go Back
+ servings
verkwikkende Thaise soep
Voeg toe aan verzameling

Verkwikkende Thaise soep

Vandaag vertellen we je precies hoe wij deze verrukkelijke, verkwikkende Thaise soep maakten. Het recept hoort nog bij ons drieluik 'meeneem maaltijden'.
Voorbereiden - 5 min
koken - 12 min
Totaal - 17 min
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Oosters
Trefwoord: soep
Uit recept: 3 porties

Koolhydraten

8,25 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Bereiden
  • Snijd de vis in grove stukken. Koolvis, kabeljauw, zalm en garnalen zijn allemaal geschikt of neem een mengsel.
  • Roerbak de currypastablokjes 2 minuten tot ze zijn ontdooid, ruikt dat ff lekker of niet soms? Voeg de wokgroente toe. Snijd de champignons erboven in plakjes. Wok alles 3 minuten mee.
  • Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg dan de kokosmelk toe en laat weer aan de kook komen. Draai het vuur lager en voeg de vis toe. Laat nog een een minuut 6-7 zachtjes pruttelen tot de vis gaar is.
  • Verwarm ondertussen een goede thermoskan voor met heet water. Doe de soep erin een klaar is je (nachtelijke) meeneem maaltijd. Lekker met een paar sneetjes omegabrood.
  • Of schep het in een diep bord en ga er gelijk van smullen!
Voldoende voor 2-3 porties. 12,4 - 8,25 gr khd met Thaise mix of 11,4 - 7,25 gr khd met Chinese mix

    © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

    Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

    Nutrition

    Koolhydraten: 8.25g