Go Back
+ servings
venkelsalade met forel
Voeg toe aan verzameling

Venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel is een mooie combinatie van heel verschillende bites en smaken, die toch samen voor een homogeen geheel zorgen. Een geweldige lunch!
Voorbereiden - 20 min
Totaal - 20 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Europees
Trefwoord: maaltijdsalade

Koolhydraten en hoeveelheid

8,6 gram koolhydraten per portie (4,3 gram bij kleinere porties)
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Dressing

Bereiden

  • Scheur of snijd de gerookte forel in stukken. (Je krijgt er wel vette vingers van!).
  • Haal de 'vingers' en de verharde onderkant van de venkelknol. Schaaf met een brede dunschiller of mandoline zo dun mogelijke plakjes van de venkel.
  • Snijd de komkommer overlangs doormidden en vervolgens in dunne plakjes. (ik had een biologische komkommer en liet daarom de groene schil er aanzitten).
  • Schil de ½ appel en snijd in dunne plakjes.Meng de geschaafde venkel, komkommer en appel in een saladeschaal.
  • Meng voor de dressing de zure room met de Griekse yoghurt, citroensap en rasp, fijngesneden bieslook, peper en zout. Schep de helft van de dressing door de salade in de schaal.
  • Schik de stukjes forel erop en geef de rest van de dressing er los bij. Garneer met wat vers geknipte bieslook en schep zoveel als je lust op je bordje. Je zult merken dat je eerder vol zit dan je vooraf dacht...

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina