Terug
+ servings
chocolade kokos muffins
Voeg toe aan verzameling

Chocolade kokos muffins

Voor de zoete chocolade kokos muffins heb ik alle ingrediënten in huis. Varieer ook eens hartig met geitenkaas en bieslook of met paprika & olijf?
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 15 min
Totaal - 30 min
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, muffins

Voedingswaarden

0,3 gram koolhydraten per stuk

Uit recept

24 minimuffins

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet de minimuffinvormen in.
  • Smelt de roomboter op laag vuur.
  • Meng cacaopoeder, amandelmeel, kokos, zoetstof, snuf zout en bakpoeder in een beslagkom door elkaar.
  • Klop de eieren los en voeg deze met de gesmolten boter toe aan de beslagkom. Meng alles tot een -vrij dun- beslag. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormen. Ietsje onder de rand.
  • Bak 10-15 minuten. Niet te lang anders worden ze te droog. Controleer de gaarheid: Je muffins zijn gaar als een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Grote muffinvormen 20-25 minuten bakken.
  • Laat iets afkoelen en strooi er suikervrije icing over.
Chocolate chip?
  • Voor chocolate chip muffins roer je wat cacaonibs of stukjes chocola door het beslag.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina