Terug
+ servings
notenbrood
Voeg toe aan verzameling

Notenbrood

Eet dit voedzame notenbrood als gebak bij de koffie of als tussendoortje, met of zonder boter. Het is echt té lekker, dus pas op! *koolhydraatbeperkt*
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 30 min
Totaal - 45 min
Gang: Ontbijt, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: brood & crackers

Voedingswaarden

2 gram koolhydraten per puntje

Uit recept

10 puntjes

Ingrediënten

Garnering

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet een vorm (rond 15 cm) in of leg natgemaakt, uitgeknepen bakpapier in de vorm. Wil je een groter brood? Neem dan 2 of 3x deze hoeveelheden.
  • Was de citroen, rasp de schil, pers uit en wel de rozijnen in het sap. Hak de de noten grof.
  • Meng in een beslagkom de noten met amandelmeel, kokosmeel, pitten, kurkuma, speculaaskruiden, citroenrasp, bakpoeder, zoetstof en zout.
  • Voeg de eieren samen met de gewelde rozijnen en gesmolten kokosolie en meng tot een dikke deegmassa. Laat 1 minuut staan, het deeg is behoorlijk stevig, maar wel smeuïg. Lijkt het je te dik? Doe er dan wat vocht bij. Vind je het te dun? Voeg dan nog een klein beetje kokosmeel toe en schep goed door. Kokosvezels nemen na 1 minuut vocht op en doen zo hun bindende werk. Proef of het zoet genoeg is. Maak het deeg niet te flauw, zoetstof verliest tijdens het bakken vaak aan zoetkracht.
Bakken
  • Doe het deeg in de vorm en bestrooi met amandelschaafsel. Bak het notenbrood in 25-35 minuten gaar. Een groter brood langer bakken. Doe de prikkertest: na 20 minuten houten prikker tot het midden erin steken als die schoon blijft is je brood gaar, anders nog 5 minuutjes en prikkertest herhalen.
  • Ongelooflijk lekker, geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina