Terug
witlofsoep met een bootje
Voeg toe aan verzameling

Witlofsoep met een bootje

Deze snelle witlofsoep is tegelijk romig zacht én stoer door de toevoeging van pittige blauwschimmelkaas en de walnoten.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 10 min
Totaal - 15 min
Gang: Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: snel

Voedingswaarden

3 gram koolhydraten per kom

Uit recept

Ingrediënten

Bereiden

  • Fruit de ui glazig en knijp knoflook erboven uit en zet het vuur laag. Haal van de witlof 4 mooie blaadjes af voor de garnering, snijd de rest in stukken en bak dat 1 minuut mee mee met de uien.
  • Brokkel de halve bouillontablet erover en giet het water erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verbrokkel ondertussen de kaas en hak de peterselie (hou 4 hele blaadjes achter) en walnoten. Vul de witlofschuitjes met kaas, walnoten en een blaadje peterselie.
  • Giet de slagroom bij de soep en warm mee. Pureer alles met de staafmixer zo glad als je het zelf hebben wilt. Bij deze soep vind ik het lekker om af en toe nog een stukje witlof tegen te komen.
  • Verdeel de soep over de voorverwarmde kommen en leg in elke kom een gevuld witlofschuitje. Bestrooi met de rest van de kaas, walnoot en peterselie of geef dat er los bij.
  • Hmmm, zó lekker!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina