Terug
+ servings
Paprika eiermuffins
Voeg toe aan verzameling

Paprika eiermuffins

De basis van eiermuffins is altijd ei en vaak ook kaas, voor de rest maakt het eigenlijk niet uit. Alle groente waar je een restje van hebt kan wel gebruikt worden. Bak zo nodig de groente even voor met of zonder een uitje en een beetje knoflook.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 20 min
Totaal - 35 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: muffins

Voedingswaarden

1,4 gram koolhydraten per stuk

Uit recept

12 muffins

Ingrediënten

Bereiden

  • Bak paprika, ui, rode peper en knoflook in wat olijfolie beetgaar gedurende 5 minuten. Strooi paprikapoeder en basilicum erover en bak nog een minuutje mee.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet een muffinblik (12 stuks) goed in of gebruik siliconen muffin inzetvormpjes in de metalen vorm.
  • Verdeel ¾ van het paprika mengsel over de vormpjes. Leg in elk vormpje 1 blokje kaas. En je eventuele andere vulling.
  • Pureer in een kom de eieren met de rest van je paprikamengsel, zout en peper met de staafmixer schuimig. Tik een paar keer met de kom op het aanrecht om de lucht eruit te laten. Verdeel het eimengsel over de 12 vormpjes.
  • Bak 20-25 minuten in de oven of tot ze gaar zijn en mooi kleuren.
  • Om instorten te voorkomen doe je de oven na het bakken uit, zet de deur ietsje open en laat de eiermuffins in de vorm afkoelen!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina