Terug
+ servings
broccoli noten crumble
Voeg toe aan verzameling

Paddenstoelen met broccoli noten crumble

Paddenstoelen met fijngehakt. Samen met de courgetti en de prachtige broccoli noten crumble is dit werkelijk een perfecte combinatie.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 15 min
Totaal - 20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: foodswap

Voedingswaarden

2,8 gram koolhydraten per portie

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 1 minuut in heet water. Spoel onmiddellijk koud af in en laat uitlekken.
PADDENSTOELEN met GEHAKT
  • Bak in wat ghee het uitje glazig en knijp het teentje knoflook erboven uit.
  • Snijd de champignons en bak die 5 minuten mee tot ze gaar zijn. Voeg vervolgens het gehakt toe. Ik had fijngehakt (vega) dat is al 'gaar' en hoeft dus alleen maar verwarmd te worden. Voeg op het laatst nog een eetlepel roomkaas of slagroom toe om de smaken te verbinden. Breng zonodig op smaak met zout en peper.
CRUMBLE
  • Maal in de keukenmachine de geblancheerde broccoli met ¾ van de kaas fijn. Roer alles even door en doe walnoten en een scheut olijfolie erbij en maal nogmaals kort.
  • Opdienen op verwarmde borden en de rest van de kaas erover strooien en smullen maar!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina