Go Back
+ servings
sinaasappelcake
Voeg toe aan verzameling

Sinaasappelcake met pecannoten

Een smeuïge sinaasappelcake met een heerlijke sinaasappelsmaak! Te lekker? Breng een stuk van de koolhydraatarme cake naar de buren!
Voorbereiden - 10 min
koken - 30 min
Totaal - 40 min
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep

Koolhydraten en hoeveelheid

0,8 gram koolhydraten per plak
Uit recept: 16 plakken

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Boen de ½ sinaasappel goed schoon en rasp de schil. Alleen de oranje schil, het wit is te bitter! Klop sinaasappelrasp met een scheut slagroom tot lobbige sinaasappelroom.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 165 °C en vet een cakevorm in.
  • Smelt de roomboter op laag vuur. Meng de boter met amandelmeel, Griekse yoghurt, eieren, zoetstof, bakpoeder, kaneel, een snufje zout en de sinaasappelroom tot een dun beslag. Voeg 1 el kokosmeel toe, roer en wacht 1 minuutje. Voeg meer kokosmeel toe tot een beslag met de dikte van 'normaal' cakebeslag. Kokosmeel heeft even tijd nodig om te binden, dus tussendoor steeds even wachten. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe. Giet het beslag in de cakevorm. Leg een paar pecannoten op het beslag.
  • Bak 30-40 minuten of tot de cake goudgeel en gaar is.
  • Doe de prikkertest: steek een houten satéprikker in het hart van je sinaasappelcake, die moet er schoon weer uitkomen. Als er nog deeg aanplakt is je cake nog niet gaar en verleng je de baktijd met 5 à 10 minuten. De mijne was in 35 minuten gaar.
  • Snoep verstandig, maar geniet!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina