Terug
+ servings
koolpakketjes
Voeg toe aan verzameling

Koolpakketjes in tomatensaus

Voor deze heerlijke koolpakketjes in tomatensaus kan je Chinese kool gebruiken of paksoi. Beiden smaken zacht en minder typisch naar kool.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 20 min
koken - 20 min
Totaal - 40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: ovengerecht

Voedingswaarden

Per portie
calorieën: 215.62kcal
koolhydraten 8.88 g
eiwit 14.87 g
vet 12.13 g
vezels 7.63 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Vulling

Tomatenaus

Serveren

Bereiden

  • Haal voor 4 personen de 8 buitenste bladeren van de Chinese kool en kook die 3 minuten in ruim water met wat zout, tot ze zacht zijn. Leg de gekookte koolbladeren voorzichtig in een vergiet, (Chinese kool is kwetsbaar) spoel af en laat ze goed uitlekken.
  • De rest van de kool in dunne reepjes snijden voor de vulling.
VULLING
  • Snipper de ui en wok die in olie, knijp het teentje knoflook erboven uit. Roerbak het gehakt, paprika, wortel, reepjes kool en specerijen mee tot de kool is geslonken en de paprika begint te garen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Roer de taugé en het rauwe ei erdoor. Laat het ei stollen en zet het vuur uit.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
PAKKETJES MAKEN
  • Schep op elk koolblad ongeveer ⅛ van het koolmengsel. Vouw de lange kanten van koolbladeren naar elkaar toe, rol/vouw de pakketjes dicht en steek er een prikkertje in. Leg ze naast elkaar met de naad naar beneden in de ovenschaal.
SAUS
  • Pureer de tomaten uit blik met het citroensap, breng op smaak met een scheutje slagroom, peper en zout. Giet de tomatensaus over de koolpakketjes. Maal nog wat peper over de saus en druppel er wat olijfolie over. Of gebruik onze zelfgemaakte tomatensaus of passata.
  • Bak 20 minuten in de oven. bestrooi voor het serveren verse korianderblaadjes erover .
  • Geef er een kleine komkommersalade bij, met een dressing van een olie, verse gember, peper uit de molen en een beetje gemalen kokos. Om je vingers bij af te ...

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina