Go Back
+ servings
mini roomkaastaartjes eenhaps
Voeg toe aan verzameling

Mini roomkaastaartjes

Eigenlijk zijn de mini roomkaas-taartjes met pistachenoten de koolhydraatarme versie van de gewone cheesecakes.
Voorbereiden - 10 min
koken - 25 min
afkoelen - 30 min
Totaal - 1 uur 5 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep

Koolhydraten en hoeveelheid

ongeveer 1,25 gram koolhydraten per stukje
Uit recept: 12 stukjes

Ingrediënten

VULLING
KOEK
GARNERING

Bereiden

KOEK BAKKEN
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 170 graden. Meng amandelmeel, zoetstof en zachte boter goed door elkaar. Vedeel over de bodems van mini muffinvormpjes of gebruik een springvorm. Koek stevig aandrukken. Bak de bodem in ca. 5 minuten goudbruin, let op dat het niet gaat verbranden en laat afkoelen buiten de oven.
VULLING
  • 2 Eieren + extra eidooiers* met roomkaas zachtjes kloppen. Overmatig kloppen zal te veel lucht in de vulling brengen waardoor de taart te veel rijst en kan instorten of barsten. Vanille en zoetstof naar smaak toevoegen en goed door elkaar mengen. Giet het mengsel bovenop de gebakken en afgekoelde koekbodem.
TAART met vulling BAKKEN
  • Bak de roomkaastaart in 15-25 min. in de voorverwarmde oven lichtjes bruin. Hangt ook af van welke vorm je gebruikt. Test na 15 minuten of jouw roomkaastaart al klaar is om te voorkomen dat deze te lang in de oven staat. De taart is klaar als de bovenkant droog is. De warme taart zal nog zacht zijn maar zal opstijven bij het afkoelen.
GARNEREN
  • Pel de pistachenootje en hak fijn. Klop crème fraîche (Griekse yoghurt of slagroom kan ook) met zoetstof naar smaak en smeer dat over de bovenkant van de roomkaastaart. Garneer met pistachenootjes. Een beetje fruit kan ook: blauwe bessen, aardbei of wat je zelf lekker vindt. Smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina